Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Από τη Μόσχα στο Πεκίνο η Άγκελα Μέρκελ





Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ είχε σήμερα συνομιλίες με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Ουέν Ζιαμπάο, και στη συνέχεια οι δύο πλευρές αναμένεται ότι θα υπογράψουν αρκετές συμφωνίες διμερούς συνεργασίας...

Ο Ουέν υποδέχτηκε τη Μέρκελ με τιμητικό στρατιωτικό άγημα, ενώ οι συνομιλίες τους επικεντρώνονται στη διμερή οικονομική συνεργασία. Η Καγκελάριος της Γερμανίας έχει προγραμματίσει αργότερα σήμερα συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, Χου Ζιντάο και με δημοσιογράφους που έχουν εκφραστεί δημοσίως κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας θα επισκεφθεί αύριο την αρχαία πόλη Χιάν, όπου εκτίθενται οι περίφημοι πήλινοι πολεμιστές και την Κυριακή αναχωρεί για το ταξίδι της επιστροφής, μέσω Καζακστάν.

Η Μέρκελ έφθασε στην Κίνα το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο μίας επίσκεψης που τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε "στρατηγική συνεργασία" ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας στην Ασία και η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Οι διμερείς εμπορικές σχέσεις ανήλθαν πέρυσι στα 105,73 δισεκατομμύρια δολάρια.








nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου