Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Το καλύτερο σεξ αρχίζει στα σαράντα!
Όσοι σαραντάρηδες νομίζουν ότι οι ημέρες σεξουαλικής “δόξας” ανήκουν στο παρελθόν, μπορούν να αισιοδοξούν καθώς νέα βρετανική έρευνα δείχνει ότι τα καλύτερα στο σεξ έρχονται μετά τα σαράντα.
Η μελέτη εξέτασε τις εμπειρίες συνολικά 26.000 ανδρών και γυναικών άνω των 40 ετών σε 29 διαφορετικές χώρες. Από αυτήν προκύπτει ότι σε αυτή την ηλικία οι άνθρωποι – έχοντας μαζέψει εμπειρίες – είναι πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή και τις επιθυμίες τους.
Για παράδειγμα – όπως αναφέρει... δημοσίευμα του Βήματος- το 88% των Βρετανών άνω των 40 ετών απάντησαν ότι η σχέση με το σύντροφό τους είναι εξαιρετικά ικανοποιητική ενώ το 94% απαντούν ότι ο σύντροφός τους, τους καλύπτει πλήρως σε σεξουαλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Επίσης, στην ηλικία αυτή η γυναίκες έχουν πιο έντονο οργασμό σε σχέση με τις νεότερες.
«Οταν είμαστε νεότεροι το μόνο που σκεφτόμαστε είναι απλώς να κάνουμε σεξ, με τον οργασμό να είναι ο μόνος ορατός στόχος. Μεγαλώνοντας όμως μαθαίνουμε να εκτιμάμε και άλλα πράγματα στη σεξουαλική διαδικασία. Τα συναισθήματα, η πορεία έως τον οργασμό και τα ΄΄θέλω΄΄ του άλλου,όλα αυτά είναι στοιχεία που βελτιώνουν την ερωτική ζωή» λέει η βρετανίδα σεξολόγος Τζούλια Κόουλ.
«Οσο περισσότερο καιρό είμαστε σε μια σχέση με έναν σύντροφο, τόσο καλύτερη γίνεται στην πορεία η σεξουαλική μας ζωή, αφού μαθαίνουμε τον άλλον και δενόμαστε σε κάθε επίπεδο μαζί του», συμπληρώνει.
«Οταν είμαστε στα 30 μας σκεφτόμαστε με τρόμο:Πώς είναι δυνατό να μείνω με τον ίδιο άνθρωπο για όλη μου τη ζωή; Δεν θα βαρεθώ; Πώς θα κρατήσω το πάθος ζωντανό και άσβεστο; Κι όμως, τα περισσότερα ζευγάρια άνω των 40 παραδέχονται ότι η κοινή τους ζωή μόνο βαρετή δεν είναι» λέει η ίδια και συμπληρώνει ότι «με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωήςη κρίση της μέσης ηλικίας δεν συμβαίνει πια στα 40,αλλά πολύ νωρίτερα.Η χειρότερη ηλικία για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι λίγο μετά τα 30.Τότε είναι που βγαίνουν στην επιφάνεια όλες εκείνες οι ψυχολογικές δυσλειτουργίες που προκαλούν πρόβλημα στη σεξουαλική και συναισθηματική μας ζωή».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου