Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τι θα τάξει απόψε ο πρωθυπουργός


Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου μια συνεδρίαση του πρωθυπουργού σε στενούς συνεργάτες του (Ραγγούσης, Βάρτζελη, Πεταλωτής κ.αλ.) προκειμένου να ...γίνει μια τελική διόρθωση (με προσθέσεις και αφαιρέσεις) στην τελική ατζέντα της διακαναλικής συνέντευξης Παπανδρέου, στις 21:00 απόψε το βράδυ.
Οι βασικοί άξονες της συνέντευξης που θα δώσει ο πρωθυπουργός είναι:
1. Χριστουγεννιάτικο μποναμά (με τη μορφή επιδόματος ύψους 100-200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους).
2. Όχι νέα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα.
3. Φορολογικές ελαφρύνσεις για επιχειρηματίες που θα επενδύουν στην Ελλάδα και αντίθετα αύξηση φορολογίας για όσους διακρατούν κέρδη χωρίς να τα ρίχνουν στην αγορά πάλι.
4. Άνοιγμα και πάλι των τραπεζικών χορηγήσεων σε όσους παρουσιάζουν συγκεκριμένα σχέδια για δημιουργία θέσεων εργασίας (εφόσον οι ίδιοι διαθέτουν το 60% των κεφαλαίων που χρειάζονται).
Στην ίδια συνέντευξή του στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους (στους οποίους όμως δεν συγκαταλέγονται απόλυτα βαριά ονόματα της πολιτικής δημοσιογραφίας, όπως οι Χατζηνικολάου, Πρετεντέρης, Παπαχελάς, Κύρτσος κ.ά.), ο κ. Παπανδρέου θα κάνει και υπαινιγμούς για πρόωρες εκλογές, εφόσον στις εκλογές του Νοεμβρίου καταψηφιστούν έντονα οι κυβερνητικοί 

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου