Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ο Χάρης και ο Πάνος σήμερα στο Terra Vibe



O Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας παρουσιάζουν τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφικής τους δουλειάς σήμερα στο Terra Vibe Park.

Όπως δήλωσε ο Πάνος Κατσιμίχας μετά από 25 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, η μουσική είναι δύσκολη αλλά και λυτρωτική. Ενώ... συμπληρώνει : « Η μουσική και το τραγούδι είναι μία αθώα τρέλλα, κάτι σαν λευκή μαγεία, που σε διακατέχει και σε ταξιδεύει διαρκώς. Θα χαρακτήριζα την πορεία μου στη μουσική σαν αυτή του προσκυνητή. Δύσκολη, βασανιστική αλλά λυτρωτική. Δεν έχω όμως κανένα παράπονο».

Τα τραγούδια των αδελφών Κατσιμίχα έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στην ελληνική μουσική σκηνή και έχουν εμπνεύσει πολλούς άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ενώ η διαχρονικότητα και η φρεσκάδα της μουσικής τους αντανακλάται και από την απήχηση που έχουν ακόμα στους νέους. Ο Πάνος Κατσιμίχας μιλώντας για την μουσική δήλωσε : « Η μουσική υπάρχει εκεί για να μας απελευθερώνει από τη βασανιστική βαρύτητα της ύλης, που είναι η μία πλευρά της φύσης του ανθρώπου. Παράλληλα υπερασπίζεταικαι μας θυμίζει την άλλη πλευρά του ανθρώπου· την πνευματική ».

Στο πνευματικό αυτό ταξίδι θα μας οδηγήσουν με τα τραγούδια τους οι αδελφοί Κατσιμίχα όπως κάνουν 20 και πλέον χρόνια τώρα, έχοντας συνεργαστεί με πολλόυς καλλιτέχνες όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος , οι Πύξ Λάξ, και ο Μανώλης Ρασούλης ενώ το 1993 συμμετείχαν σε δύο συναυλίες του Μπομπ Ντύλαν στον Λυκαβηττό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου